Kompanija iz engleske planira investirati u proizvodnju Jagoda u regionu

To je istakao direktor „Hamptona“ Shafiq Ahmed prilikom posjete ovoj općini i sastanka sa savjetnikom općinskog načelnika Fikretom Suljkanovićem, sekretarom Općine Kalesija Mujom Tosunbegovićem, direktorom Agencije za razvoj Edinom Glogićem i Gordanom Radović, višom stručnom saradnicom iz Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA).
 

Suljkanović je kazao je da će Općina sve učiniti da investitor dobije pogodnosti koje mu zakon omogućava, te dodao da postoji mogućnost da zasade jagoda pokrenu i poljoprivrednici iz Kalesije koji bi proizvod plasirali ovoj firmi.

Direktor Agencije za razvoj Edin Glogić potencijalne investitore je upoznao o poticajnim mjerama u ovoj oblasti istakavši da Općina ima u planu i gradnju hladnjače u kojoj bi se mogla jagoda sačuvati, a zatim transportovati ka tržištu Evropske unije. Istakao je da Kalesija ima dobru mrežu poljoprivrednika koja se pokazala uspješnom posebno kada je riječ o sadnji krastavca kornišona.

„Najbitnije je da poljoprivrednici imaju siguran otkup, a garantujem da poljoprivrednici u Kalesiji imaju kvalitetan proizvod“, rekao je Glogić.

Gordana Radović iz FIPA-e je izrazila zadovoljstvo sastankom na kome je potencijalni investitor mogao dobiti sve potrebne informacije, kao i uvjerenje da će se odlučiti da investira upravo u Kalesiji gdje su vrijedni ljudi i gdje ima pomaka kada je riječ o poljoprivredi, saopćeno je iz Službe za informisanje Općine Kalesija.

Facebook Komentari

Kommentar hinterlassen zu "Kompanija iz engleske planira investirati u proizvodnju Jagoda u regionu"

Hinterlasse einen Kommentar

E-Mail Adresse wird nicht veröffentlicht.


*