11 različitih pametnih telefona će podržati Google Daydream do kraja 2017. godine

Jedna od najvećih prepreka koja sprečava virtuelnu stvarnost da se probije među mainstream publikom je činjenica da je namenski hardver tako skup. Iz tog razloga, implementacije tehnologije zasnovane na pametnim telefonima su nešto što je prolazilo kroz HTC Vive i Oculus Rift – a sada je Google najavio predstojeću ekspanziju svog Daydream-a program.

 

Govoreći o pozivu za zaradu na abecedi jučer, izvršni direktor Googlea Sundar Pichai otkrio je planove da funkcionalnost Daydream-a bude dostupna na širem spektru uređaja, navodi se u izvještaju kompanije The Verge. Do kraja ove godine, potrošačima će biti na raspolaganju ukupno 11 Android uređaja koji podržavaju tehnologiju. Trenutno su samo sljedeći telefoni kompatibilni sa Daydreamom; Google-ova Pixel linija, Motorola Moto Z, Huawei Mate 9 Pro, Porsche Design Mate 9, ZTE Axon 7 i Asus Zenfone AR. Samsung Galaxy S8 i S8 Plus su takođe u procesu dobijanja podrške putem softverskih ažuriranja. Daydream je dobio mnogo pohvala za svoj kapacitet za proizvodnju visokokvalitetnih VR iskustava pomoću hardvera pametnih telefona. To nije sasvim na nivou namenskih slušalica, ali je udobno i impresivno, a takođe i prilično zgodno.

Daydream je dobio mnogo pohvala za svoj kapacitet za proizvodnju visokokvalitetnih VR iskustava pomoću hardvera pametnih telefona. To nije sasvim na nivou namenskih slušalica, ali je udobno i impresivno, a takođe i prilično zgodno. Da bi doživjeli VR sadržaj, korisnici jednostavno trebaju umetnuti svoj pametni telefon u Daydream View, dodatak koji košta 80 dolara. To je slična ideja za Samsung Gear VR, ali Daydream može imati prednost nad konkurencijom zbog činjenice da je kompatibilan sa nizom uređaja. Google očigledno ima neke velike ambicije za VR, jer njegovi planovi za proširenje opsega uređaja koji podržavaju Daydream nije jedini način širenja projekta koji je u izradi. Na ovogodišnjem Google I / O keynote-u, ​​kompanija je otkrila rani prototip samostalne VR slušalice. Pichai nije spomenuo nikakve specifične modele pametnih telefona, ili čak koji bi proizvođači dodali u bazen Daydream kompatibilnih uređaja prije kraja 2017. godine. kako kompanije počinju da osvježavaju svoje vodeće uređaje kako se godina završi, vidjet ćemo tko će skočiti s Googleovim trenutnim interesima VR-a.

Facebook Komentari

Kommentar hinterlassen zu "11 različitih pametnih telefona će podržati Google Daydream do kraja 2017. godine"

Hinterlasse einen Kommentar

E-Mail Adresse wird nicht veröffentlicht.


*