Netflix je bila najbolja aplikacija u Q2, sa prihodom od mobilnih uređaja za 233%

Netflixov rastući broj pretplatnika, objavljen u prošloj sedmici, takođe se osjeti i na App Store-u, gdje je njegova aplikacija ponovo postala vodeći korisnik u pogledu prihoda. Prema nedavnom izveštaju kompanije za analizu prodavnica aplikacija Sensor Tower, aplikacija je u Q2 zabeležila rast prihoda od 233% u odnosu na prethodnu godinu na 153 miliona dolara u poslednjem kvartalu. To je više od 46 miliona dolara viđenih u isto vrijeme prošle godine, i na najvišim platformama za prodavnice aplikacija, i na samoj iOS App Store. Ovaj nivo rasta stavlja Netflix daleko ispred prosječnog rasta prihoda u obe prodavnice aplikacija, koji je trenutno 56 odsto. Drugim riječima, Netflixov pomak na ljestvici prihoda nije samo vezan za tekući rast ekosustava aplikacija i srodnih aplikacija, već se može pripisati specifičnoj sposobnosti Netflixa da doda nove pretplatnike.

 

Prošle sedmice, usluga streaminga je izvijestila da je u kvartalu dodala 5,2 milijuna pretplatnika, što je više od 3,2 milijuna koliko je očekivalo. Većina, ili 4 miliona pretplatnika, došla je sa međunarodnih tržišta, što takođe može pomoći da se objasni porast prihoda App Store-a. Često, novi korisnici Netflix-a se prijavljuju za uslugu strimovanja putem svojih telefona, a zatim plaćaju putem kupljenih aplikacija. Netflix-ovi prihodi u drugom kvartalu porasli su za 32 odsto, na 2,79 milijardi dolara; u prethodnom tromesečju zabeležio je rast prihoda od 36 odsto, na 2,48 milijardi dolara. Međutim, ove brojke uzimaju u obzir prihod koji ostvaruju pretplatnici na svim platformama – uključujući mobilne uređaje, stolna računala, set-top kutije i drugdje.

Netflix-ovi prihodi u drugom kvartalu porasli su za 32 odsto, na 2,79 milijardi dolara; u prethodnom tromesečju zabeležio je rast prihoda od 36 odsto, na 2,48 milijardi dolara. Međutim, ove brojke uzimaju u obzir prihod koji ostvaruju pretplatnici na svim platformama – uključujući mobilne uređaje, stolna računala, set-top kutije i drugdje. Sa rastom od 233% u prodavnicama aplikacija, izveštaj Sensor Towera ispravno ukazuje na to da je prihod Netflixa od mobilnih telefona daleko izraženiji od prihoda koji generišu ne-mobilne platforme. Netflix takođe nadmašuje svog rivala Hulua, čiji je prihod od prodaje aplikacija povećan za samo 22 odsto tokom tromesečja, navodi se u izveštaju.


Jedna od velikih privlačnosti za Netflix – kako je sama kompanija rekla tokom zarade – njen je originalni sadržaj. Ovo je bila ogromna investicija za kompaniju poslednjih godina. Netflix je ranije rekao da planira uložiti 6 milijardi dolara originalnog sadržaja ove godine, uključujući 40 dugometražnih filmova. Kompanija je takođe spremna da plati vrhunski dolar za filmove, kao i sa svojim investicijama od 90 miliona dolara u svom prvom potencijalnom blockbuster-u, Will Smith fantaziju ep „Bright“ ili Martin Scorsese’s $ 100 milijuna-plus mob film „Irac“. Netflix je čak izdao svojevrsni izazov holivudskoj filmskoj industriji u svom izdanju, ističući da sada planira da poremeti filmski biznis dok je nekada ometao televiziju.

“… Baš kao što smo promjenili i ponovo osmislili TV poslovanje stavljajući potrošače na prvo mjesto i čineći pristup sadržajima praktičnijim, vjerujemo da internet TV može na sličan način obnoviti filmski posao”, navodi se u izjavi. Osim Netflix-a, i brojne druge kompanije koje se bave pretplatom su ušle u top ljestvice prihoda tokom tromjesečja. Na iOS App Store-u, Pandora je na # 3 ukazala na neke dobitke za svoje premium pretplate; Spotify je # 5; i YouTube, koji nudi pretplate preko usluge YouTube Red, bio je # 6. U kombinaciji iOS App Store-a i Google Play-a, Pandora je bila # 4, Spotify # 7, YouTube je bio # 10, a još jedan servis za streaming, HBO NOW, takođe se pojavio u # 9 slotu. Potpuni izveštaj sa Sensor Towera, koji se fokusirao na rast i prihode ne-igara, je ovde.

Facebook Komentari

Kommentar hinterlassen zu "Netflix je bila najbolja aplikacija u Q2, sa prihodom od mobilnih uređaja za 233%"

Hinterlasse einen Kommentar

E-Mail Adresse wird nicht veröffentlicht.


*