Prestrasena majka upozorava roditelje na „suicidalnu igru“ Momo, koja ponovo kruzi internetom. Ubacuje se u programe za mlade te ih potice da sebi nanose ozljede.

Prestrasena majka ispricala nam je kako je njena petogodisnja kcerkica postala jedna od zrtava bolesnih “ Momovih“ hakera.Ona je naime gledala crtani Pepa Prase, te je odsjekla kosu kuhinjskim makazama.

Sam Bar, majka petogodisnje djevojcice bila je uzasnuta prizorom u kojem ju je zatekla.

A kada ju je pitala zasto je to napravila, djevojcica joj je odgovorila da je “ Momo“ natjerala da to ucini!
Bila je jako prestrasena i uzrujana zbog ovog dogadjaja, te upozorava sve roditelje da budu oprezniji u vezi svoje djece .

Ovaj jezivi online karakter, koji potiče iz umjetnicke galerije u Japanu. Navodno je poceo da se pojavljuje na YouTube video snimcima i u djecijim programima i aplikacijama.

Momo pojavljuje se kao jeziva zena s tamnom kosom, đavolijim osmijehom i jako izbocenim ocima. Ona mami i ohrabruje djecu da sudjeluju u nizu sve opasnijih izazova – ukljucujuci i samopovređivanje.

Prestrasena majka izjavila je kako je imala osjecaj da je njenoj djevojcici ispran mozak,ovom bolesnom igrom. Veoma je srecna sto je zavrsilo samo s rezanjem kose, jer je moglo biti mnogo gore.

„Izazov Momo“ povezan je vec sa smrcu dvoje djece i potice mlade da sebi nanose teze ozljede, a u nekim slucajevima cak i da sebi oduzmu zivot.

Uznemirujuci video klipovi pojavljuju se vecinom urezani u djecije crtice ,poput Pepa Prase ili kompjuterske igre Fortnite.

Jedan od klipova pocinje kao Pepa Prase a onda se pretvara u izmijenjenu verziju s nasiljem i vrijedjanjem.

Momo potice djecu da rade razne opasne stvari a da to ne smiju reci svojim roditeljima.Sve zbog „suicidalne igre“ , je u Argentini 12 – godisnjak cak pocinio suicid.

Zbog toga se pozivaju svi roditelji da budu oprezni dok im djeca gledaju video klipove.

Izvor : Daily Mail

Facebook Komentari

Kommentar hinterlassen zu "Prestrasena majka upozorava roditelje na „suicidalnu igru“ Momo, koja ponovo kruzi internetom. Ubacuje se u programe za mlade te ih potice da sebi nanose ozljede."

Hinterlasse einen Kommentar

E-Mail Adresse wird nicht veröffentlicht.


*