Saudi Arabija: Čuveni trkački konj pogubljen radi Homoseksualnosti

Doha | Čuveni trkački konj sa procenjenom vrednošću od više od 12 miliona američkih dolara, koji je uhvaćen u seksualnom odnosu sa drugim pastuvom.

Al-Hadiye (dar) je vlasništvo saudijskog princa, Alwaleed bin Talal.

Samo u prošloj sezoni je zaradio više od 6 miliona dolara, posebno trijumfujući na Saudijskom nacionalnom šampionatu i Katarskom međunarodnom arapskom konjušaru.

Ždrijebe je navodno uhvaćen u dva navrata od strane zaposlenih u Prince’s Corralu, dok je on bio u seksualnom odnosu s drugim muškim konjem. Kada se to desi, konji je rastave i izololuju.

„Homoseksualnost je bolest o kojoj je nauka veoma mala“, rekao je šeik Abdulrahman Al Alsanad, predsednik Komiteta za širenje vrline i prevencije. „Moramo da zaštitimo kraljevstvo od ove infekcije svim mogućim sredstvima na raspolaganju, a to znači da štitimo naše životinje. Želimo da žrtvujemo sve što je potrebno da bismo zaštitili čistoću svete zemlje. „


Odbor je potpisao smrtnu presudu poznatog konja pred televizijskim kamerama. Homoseksualnost, pod bilo kojim oblikom, ne bi bila tolerisana u kraljevstvu.

Različite organizacije posvećene pravima životinja ili homoseksualcima su osudile odluku odbora i stalno progonstvo gej životinja u kraljevstvu.

Američka organizacija Ljudi za etičko postupanje sa životinjama tvrdi da Saudijska Arabija ima jednu od najgorih rekorda u svijetu u pogledu prava gej životinja.

„Saudijska Arabija svake godine izbacuje između 25.000 i 35.000 životinja jer su osumnjičene za homoseksualnost“, objašnjava glasnogovornica PETA-e Janet McIntyre.

To su mnoge životinje poput pasa, mačaka, konja i kamila, koje su ili kamenovane do smrti ili odrubljene glave, gotovo uvijek pred masama.

Ona je i okrutna i varvarska, i takva praksa ne bi trebala postojati u 21. stoljeću.

Gotovo desetak američkih i evropskih vlasnika konja ponuđeno je da kupe konja kako bi spriječili njihovo izvršenje.

Pogubljenje je zakazano za petak, 20. aprila.

U Saudijskoj Arabiji, homoseksualnost se smatra nemoralnom i nepristojnom aktivnošću, kako za životinje tako i za ljude.

Zakon kraljevstva kažnjava djela homoseksualnosti ili ukrštanja sa zatvorom, novčanom kaznom, tjelesnim kažnjavanjem (poput bičevanja ili šibanja), pa čak i smrtnom kaznom.

Borba protiv homoseksualnosti ostaje jedan od glavnih ciljeva Odbora za širenje vrline i sprečavanje zamenika, zajedno sa kampanjom protiv konzumiranja alkohola i praktikovanja magije.

Facebook Komentari

Kommentar hinterlassen zu "Saudi Arabija: Čuveni trkački konj pogubljen radi Homoseksualnosti"

Hinterlasse einen Kommentar

E-Mail Adresse wird nicht veröffentlicht.


*