U znak zahvalnosti ,pingvin svake godine prepliva 8000km, kako bi posjetio covjeka koji ga je spasio od sigurne smrti..

Ovaj 71. godisnji brazilac sa ostrva u blizini Ria de Zaneira, je 2011 godine spasio mladog pingvina od sigurne smrti.

Žoao Pereira je mladog pingvina pronasao zaglavljenog medju stijenama,
bio je potpuno izgladnio te je bio prekriven naftom.
Pereira mu se posvetio maksimalno , njegovao ga u sopstvenoj kući te nakon sto ga je uspio vratiti u život, ovaj dobri covjek pustio je pingvina ponovo u divljinu. Iako Pereira nikad ni zamisliti nije mogao da ce ovaj u znak zahvalnosti svake godine preplivati više od 8.000 kilometara da bi pojsetio svog spasioca.

„Volim Dindima kao da je moje sopstveno dijete, a verujem da i on voli mene. Nikome drugom ne dopušta da ga pomazi i počinje da krešti ako mu neko priđe previše blizu. Ja ga hranim sardinama, kupam ga i mazim dok mi sjedi u krilu“, izjavio je Pereira.

Ovom nevjerovatnom vezom izmedju njih dvoje su cak i biolozi iznenadjeni . Biolog, Žoao Paulo Krajevski tvrdi da nikada ranije nije vidio nešto slično ovome.

„Kada Dindim vidi starca , pocne da vrti repom kao pas , a siguran sam da vjeruje da je Perez dio njegove porodice“, sa čuđenjem izjavljuje ovaj biolog.

Već dugih pet godina, Dindim dolazi u posjetu svom spasiocu Pereiri. U junu se pojavi, a u februaru odlazi ponovno do obala Argentine i Čilea kako bi se tamo pario.

Facebook Komentari

Hinterlasse einen Kommentar

E-Mail Adresse wird nicht veröffentlicht.


*