Neymar zapoceo globalne male Red Bull 5 Turnire

Dok se Neymar oporavlja od povrede, širom svijeta uskoro počinju kvalifikacije za njegov malonogometni turnir, Red Bull Neymar Jr’s Five, čije je svjetsko finale zakazano za juli u Brazilu.

Zvijezda PSG-a i fudbalske reprezentacije Brazila, Neymar, trenutno se nalazi na deset sedmica dugoj pauzi zbog povrede stopala. No, iako je van terena, to ga nije u potpunosti odvojilo od fudbala.

Uskoro počinje novo izdanje njegovog vlastitog globalnog malonogometnog turnira, koji je pokrenuo prije četiri godine – Red Bull Neymar Jr’s Five. U više od 40 zemalja na šest kontinenata, počinju kvalifikacioni turniri, a državni pobjednici u julu putuju na svjetsko finale u Brazil, u Praia Grande.

Red Bull Neymar Jr’s Five ima zanimljiv format: petočlani timovi igraju mečeve od 10 minuta, bez golmana, a sa svakim primljenim golom ekipa ostaje bez jednog igrača. U ovom brzom, tehnički zahtjevnom i zabavnom takmičenju učestvuju igrači i igračice od 16 do 25 godina starosti.

Nagrada za pobjednike, između ostalog, je meč protiv slavnog Brazilca i njegove ekipe. Prošlogodišnji prvaci, meksički tim Deportivo Mago u muškoj i brazilska ekipa Resenha 013 u ženskoj konkurenciji, također su bili njegovi gosti u Parizu.

Ove godine, za razliku od tri prethodne, timovi iz BiH neće učestvovati. Pobjede u bh. kvalifikacijama i odlazak na svjetsko finale u Brazilu do sada su izborile ekipe Hjumanga Danga iz Tuzle 2016. godine; zatim Linex iz Sarajeva, koji je uspio doći do četvrtfinala globalnog turnira 2017; a ista ekipa je boje naše zemlje branila i 2018, ali pod drugim imenom – Vijesti.ba.

Brazilac je također nestrpljiv da se na velikom terenu ponovo pridruži svom PSG-u. Nakon pobjede nad Manchester Unitedom u prvom susretu osmine finala Lige prvaka, siguran je da će Parižani ove godine otići do samog kraja, uprkos njegovom trenutnom odsustvu.

“U PSG-u nisam važan samo ja. To je sjajan tim s velikim igračima i genijalnim trenerom, a navijači su naš 12. igrač kad igramo u Parizu. Ne sumnjam da ćemo biti prvaci i da ću i ja igrati”, izjavio je on.

Kada je riječ o povredi, 27-godišnji napadač je svjestan da će oporavak potrajati, ali je optimističan.

“Oporavak je tek počeo. Biće to dug put i moraću ostvarivati male pobjede, dan po dan. Fudbal igram od malih nogu, i jako mi je teško kad sam van terena. Prošle godine sam imao sličnu povredu i znam koliko je teška, ali to me iskustvo ojačalo i učinilo spremnijim za ono što slijedi”, rekao je Neymar.
Vise pogledajte OVDJE

Facebook Komentari

Be the first to comment on "Neymar zapoceo globalne male Red Bull 5 Turnire"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.